Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EK odustala

Maslinovo ulje ipak neće posluživati u zatvorenim bočicama

maslinovo ulje, masline (1)
Dusko Marusic/PIXSELL
23.05.2013.
u 15:55

Zabrana točenja maslinovog ulja iz neoznačenih bočica postala ne samo jedna od najbesmislenijih nego i jedna od najkraćih zabrana EU. Preživjela je, kao prijedlog, samo tjedan dana.

Posramljena i žestoko kritizirana zbog gluposti takvog prijedloga, Europska komisija u četvrtak je odlučila odustati od predložene zabrane točenja maslinovog ulja u restoranima iz neoznačenih bočica.

- Postalo je jasno da potrošači ne podržavaju takav prijedlog, a ta podrška je krucijalna. Stoga povlačim prijedlog - rekao je europski povjerenik za poljoprivredu Dacian Ciolos. Tako je zabrana točenja maslinovog ulja iz neoznačenih bočica postala ne samo jedna od najbesmislenijih nego i jedna od najkraćih zabrana EU. Preživjela je, kao prijedlog, samo tjedan dana. Plan je bio da se u restoranima diljem EU od 2014. zabrani služenje maslinova ulja u bočicama koje nemaju etiketu i koje se mogu ponovo natočiti nakon što se isprazne.

Vlasnici restorana trebali su, prema prijedlogu koji je sada povučen, bacati svaku bočicu nakon što se ulje iz nje potroši. Prijedlog je naišao na masovno zgražanje i ismijavanje Europske komisije.

>> Ekstra djevičansko maslinovo ulje Cres dobilo oznaku izvornosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije